Producte ecològic de Gallecs

Producte ecològic
de Gallecs

Llegums

Els llegums ecològiques són molt apreciats per la seva gran aportació de nutrients de qualitat pel nostre organisme, a més a més de ser uns aliments baixos en greix i amb un alt contingut en fibra. Tenen una alta concentració de proteines, fibra i vitamines (especialment B1, B3 i B6) i minerals. 

Són indispensables a la dieta per a malalts cardiovasculars i tenen una capacitat molt gran per reduir els nivells de colesterol. També els recomanen en cas de tenir diabetis, ja que els seus hidrats de carboni s’absorbeixen de forma molt lenta i poseeixen propietats que prevenen l’anemia.

Cigrons

Llegums amb importants qualitats culinaries i nutritives. Energètics, nutritius, plens de vitamines i baixos en colesterol.

Llenties

Llegums amb importants qualitats culinaries i nutritives. Energètics, nutritius, plens de vitamines i baixos en colesterol.Fàcils de digerir, ideals per a sopes, cremes i purés. 

Alta concentració de nutrients. 

Mongeta de la neu

Riques en proteïnes, ferro, fibres i minerals. Molt beneficiosa per a la salut.

L’any 1937 se’n documenta el cultiu a la zona de Gallecs a partir de la informació de camp recollida al diari d’un pagès de l’àmbit, Joan Ros.

És una varietat de mata alta, creixement vigorós i llavor blanca el·líptica plena. Flor amb ales liles i estendard blanc. Tavelles de color verd uniforme i amb bec i secció el·líptica.

Mongeta del ganxet

La mongeta del ganxet té unes característiques úniques. De gust suau,  gran cremositat i poca percepció de la pell. Actualment alguns experts de la gastronomia la defineixen com la millor mongeta del món.

La varietat va arribar del continent americà a partir de l’intens comerç dels ports del litoral català amb les Antilles, entre els segles XVIII i XIX. Es va introduir per la costa tarragonina i pel Maresme. És una varietat de mata alta, creixement vigorós. La llavor és blanca amb morfologia arronyonada i lleugerament aplanada. Flor amb ales i estendard blanc. Tavelles de color verd uniforme amb bec i secció el·líptica i de productivitat elevada.